Mina mål

Hela anledning till att jag började min resa mot frihet är för att jag ska kunna leva på aktieutdelningar redan vid 35 års ålder. Det är målet jag strävat mot sedan jag startade portföljen 2012. Och alltid drömt om att ha mycket pengar och vara fri redan från min ungdom. 

Det jag ska göra är alltså en: "FIRE" För er som inte känner till det begreppet så står det för: Financial Independence, Retire Early. Finansiell frihet, tidig pension.
Vad som sker när målet gått i mål får vi se. Jag kommer inte sitta hemma och stirra in i väggen (som en del tycks tro det innebär).Det handlar mer om att inte BEHÖVA vara anställd och få bestämma över sin egen tid och sitt eget liv. Att få engagera sig i saker och inte ständigt behöva tänka på pengar och tid. 

Jag ska ge mitt allt för att gå i mål, Hoppas ni kan bli inspirerade av min resa

Här skriver jag ner mina mål, stora som små. (uppdateras och fylls på löpande)

 • Stämpla ut och vara fri vid 35 år.
 • Motivera folk på bloggen/twitter att investera och uppfylla sina finansiella mål
 • Uppnå 100.000kr i aktieutdelning per år.
 • Uppnå 20.000kr i aktieutdelning på 1 månad
 • Köp kvalitativa bolag som har en hållbar utdelning
 • Lära mig ta förlusten och sälja dåliga investeringar
 • Portföljen ska bestå av ungefär 100st bolag 
 • Fyll på i befintliga innehav snarare än att jaga nästa "case"
 • Uppnå 500.000kr i total aktieutdelning
 • Uppnå 150.000kr i aktieutdelning per år.

4 kommentarer:

 1. Hej! Ska följa din blogg framöver.

  Kul att se någon som (precis som jag) siktar på många innehav. Känns som de flesta andra i sfären tycker 30-40 st innehav är många/för många. Hur har du resonerat kring siffran 100 st?

  SvaraRadera
 2. Kul att höra, du är välkommen.
  Jag tycker jag är rätt nöjd med min portfölj, har några innehav jag vill ha ut, och lägga till några nya. Skulle ha svårt för att ligga under 100 för att få den diversifieringen jag vill åt. Däremot börjar det bli mycket att följa, så över 100st är inte att föredra:)

  SvaraRadera
 3. Tack för svar. Vilken diversifiering är det du känner att du uppnår med 100 st innehav kontra t.ex. 40 st? Och hur jobbar du med att följa innehaven (följer du t.ex. alla lika mycket eller beroende på vikt i portföljen?)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 40st räcker gott för en diversifierad portfölj. Jag känner att jag kan äga bolag i olika länder samt branscher. Sen har det blivit väldigt roligt att köpa nya bolag samt följa dom. Men jag ska inte ha mycket fler än 100, blir för mycket att hålla reda på då.

   Jag följer dom stora innehaven mest såklart. Men även dom med lite högre risk då jag känner att jag behöver mer insyn där. Ett bolag som investor är inte så mycket att följa t.ex. Det är som att titta på när färg torkar :)
   Mvh

   Radera

Populära inlägg