Kontakta mig

 
 
Ni får gärna skriva kommentarer på bloggen så ska jag se till att svara alla.
Annars når ni mig enklast på @Vali3ntt på Twitter.

8 kommentarer:

 1. Bra där..måste nog korra mitt förra svar 5 öre 10 öre blev till en krona..en krona 10 krona 20 lapp 50 lapp 100 lappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, det är väl lite så det går till när man sparar. Pengar växer sig fetare och fetare. Underbart är det:)

   Radera
 2. Hej! Har du funderat på att ta in Volkswagen Pref (finns på avanza) i portföljen? Stabil utdelning och tycks finnas en del potential för tillväxt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag tycker yielden är riktigt svag. Det ihop med källskatt gör att jag avstår.

   Radera
  2. Att gå in i huvudtaget i fordonsaktier känns lite som en dött lopp i en värld där ägande av fordon blir dyrare och dyrare, snrt är det en lyxvara att kunna köra bil om det inte sker någon drastisk förändring. Personligen håller jag lite avstånd till bilindustrin för tillfället. Dessutom är elbilar senaste flugan på tapeten, och människor som tror att det kommer bli det hetaste inom framtiden får nog ta en närmare titt på energimarknaden. El är påväg att bli en bristvara i all fall för tillfället under perioden man söker efter och utökar antalet alternative energikällor, det kommer bli tuffare år framöver innan det vänder.

   Radera
  3. Hej, jag har avstått bilindustrin också. Cykliskt och stora förändringar vilket märke etc som är "inne"

   Radera
 3. Hej.

  Fick inte förra kommentaren att funka så jag provar igen.

  Jag tycker du är en inspiratör och förebild för en defensiv börsstrategi som fungerar både i upp och nergång. Forsätt inspirera alla sparare där ute.

  Jag har en fråga som du kanske kan hjälpa mig med. Jag har ställt den till Avanza, men de har kosntigt nog inte kunnat ge något tydligt svar.

  Om jag har ett ISK med en utdelningsaktie så kan jag ju se själva aktens avkastning (kursutveckling) i % (t.ex. 2,5% uppgång sedan köp). Om jag under perioden jag ägt akten fått exempelvis 2 utdelningar, räknas de då in i aktiens avkastning som jag ser i portföljen? Eller är utdelningen utöver kursuppgången.

  Samma fråga gäller för hela min portföljs utveckling. T.ex. en portfölj med 10 aktier har en avkastning på 5%. Men jag har fått utdelningar från samtliga bolag i portföljen. Räknas de in i de 5% som jag kan se på Avanza eller är det 5% + utdelningar (jag måste alltså räkan själv).

  Nästa nivå är ju hela värdepappersdepån. Den som gäller alla mina konton (t.ex. två ISK och ett KF konto). Räknas utdelningarna in i den eller är de utöver?

  Som jag tolkade Avanzas svar så räknades utdelningarna in i totalavkastningen av hela värdepappersdepån och på Portföljen. Men inte i den enskilda aktien?

  Har du något tydligt svar på detta?

  Keep up the good work

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena! Tack för dom vänliga orden. Jag tror avanza lanserat ny funktion som inkluderar avkastningen inkl utdelningen.

   Radera

Populära inlägg