Utdelningar

Året 2012 började resan med utdelningsinvestering och vägen mot att leva på aktier.

På 8 år har utdelningarna gått från 2000kr till hela 71.000kr per år.


Total utdelning sedan start: 299.930:- (t.o.m. 2019) 

Nedan ser ni mina utdelningar och mål. (alla siffror redovisas ex. källskatt) 

 


3 kommentarer:

 1. Men jösses, varför så många innehav, min filosofi är mycket stramare och adekvat, jag fokuserar på de som delar ut mest vilka äro Volvo, Swedbank, Bonava samt Cibus med sina månatliga och Castellum går ju inte att förbise.
  När vårens pengaregn är över säljer jag de som står på plus och ligger likvid inför kommande händelser vilket innebär att komma in billigt i bra bolag, kan vara tillväxt och utdelningsbolag.
  Endast svenska bolag då jag aldrig fattat vitsen att gå utanför gränsen med dyra courtage, valutarisker och skatte-effekter samt tidsaspekten.
  Det är min filosofi
  hälsar
  Robert
  Lycka till med din!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valutarisk är att bara ha Sverige. Vad händer om SEK valutan kraschar? Då går det riktigt illa med dina aktier och utdelningar.

   Tänk om

   Radera
  2. Inte säker på att någon av er har rätt här? Svenska bolag är i regel mycket exponerade globalt, så man får stor exponering mot USD om man köper industriklenoder genom t.ex. Investor eller Industrivärden. Man behöver alltså inte gå utanför Sverige, egentligen.

   Men oavsett om man gör det eller ej så går det inte att isolera sig från en valutakrasch. Det är en risk som alltid kommer att finnas om man bor i ett litet valutaområde som Sverige, där de inhemska bolagen är starkt beroende av den globala ekonomin och därför har inbyggda valutarisker. Eller tänker jag fel?

   Radera

Populära inlägg