onsdag 4 maj 2022

Ett GIGANTISKT utdelningsrekord

Utdelningsrekord är till för att slås sa jag förra månaden. Men denna gången krossade jag verkligen tidigare rekord. Det går lite fortare än vad jag räknat med och ränta på ränta effekten gör sig påmind mer och mer.

Det har varit en strategi för mig att sälja en del bolag med lägre yield, för att köpa bolag med lite saftigare utdelningar. Samt köpt en hel del preffar / D-aktier. Detta har också haft större effekt än jag räknat med.

Utdelningsmålet för året är satt till 140.000kr, eller 11666kr per månad. Och med denna start på året finns det inte längre några tvivel om att jag kommer fixa detta.

Mitt förra rekord är på 18.150kr, och det slog jag förra månaden. 

Men nu drar jag till med hela 26.000kr. Jag har faktiskt knappt ord för att beskriva denna känsla. Jag hade hoppats gå över 20k, men inte att jag skulle slå rekordet med 8000kr.

Detta grusar vägen för min frihet som ska nås inom 2 år. Dvs typ Januari 2024. Jag är inte riktigt där ännu så jag måste kämpa på ett tag till. Men nu närmar det sig verkligen...

Här kommer mina största utdelningar för månaden:15 kommentarer:

 1. Hej V!
  Jag gläds med dig. "Små" insatser och en jävlar anamma med fokus på målet leder inte så sällan till stordåd.
  Keep it up!

  /Cristofer

  SvaraRadera
 2. Grattis Valient! Själv så får jag 41k i utdelning denna Månad det är Tele2 som står för lejonparten med sin saftiga extrautdelning så nästa år så kommer det inte att ramla in så mycket under Maj Månad.
  Jag hoppas att Jag kommer upp i 120K i utdelning i år vi får se om det blir så. Jag kämpar också för att bli ekonomiskt fri men det gäller att vara ödmjuk när man är på börsen ingenting är skrivet i sten vare sig börskurser eller utdelningar Vi kan mycket väl få uppleva kursras på 70% och halverade utdelningar.
  Jag har varit på börsen sedan 1997 och fått uppleva detta 2 ggr under denna tid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, ja tele2 satt riktigt fint. Fina summor du kommer upp i, stort grattis till det.

   Radera
 3. Varför inga div ETFer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kolla in min portfölj, har massa utdelande ETFer

   Radera
 4. Hej, vad är din tanke om att köpa aktier innan utdelning för att sälja efter utdelning och upprepa så länge inte kursen stiger för högt innan utdelning eller sjunker efter utdelningen. Har du några erfarenheter kring detta eller åsikt? Vore intressant att höra din syn. Tack för en intressant läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns generellt inga pengar att hämta ut på det där. Kommer inte funka i längden

   Radera
 5. Tack för väldigt bra läsning som vanligt! Jag har en fråga angående Sagax, ser att direktavkastningen är ganska låg men äger du aktien för tillväxt eller finns det några uppgifter om utdelningen som gör den mer attraktiv? Tack så mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kronortillmig7 maj 2022 10:10

   Tjena Max. Du ska nog kolla på Sagax D.

   Radera
  2. Kronortillmig8 maj 2022 15:18

   Var menat att Max ska kolla på den

   Radera
 6. Stort grattis och fina utdelningar! Har lagt in Slate Grocery på bevakningslistan då jag tror att den borde vara ganska stabil med tanke på hyregästerna (matbutiker).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, Slate Grocery har varit en mycket bra investering för mig. Gillar inriktningen och kommer äga länge

   Radera
 7. Min separat bästa utdelare är Ogunsen, ger 64k om några dagar. Störst är Xact Norden Högutdelande som nästan ger det dubbla.

  SvaraRadera

Populära inlägg