onsdag 11 maj 2022

3st billiga högutdelare


Nu när börsen är sur är det ofta läge att fylla på med mer aktier. Och jag lever som jag lär, det är nu man kan hitta guldkorn till riktigt låga värderingar. Men ännu viktigare, riktigt fina utdelningar i många bolag.

Jag tänkte nämna 3st högutdelare som kommit ner rejält och har en extremt fin utdelning. Ska tilläggas att jag lever som jag lär och har nyligen köpt aktier i just dessa tre.


Power Corporation of Canada:
Ett av mina favoritbolag alla kategorier. Enkelt kan man säga att det är investmentbolag med fokus på försäkringar och kapitalförvaltning. Extremt lång och fin historik och är troligen det bästa bolaget som höjer utdelningen samtidigt som det är en högutdelare. Bolaget handlas till under P/E 10. Utdelningsandelen är ca 50% och direktavkastningen hela 5,4%. Bolaget höjer generellt utdelningen varje år med undantag för Corona då finansbolag inte fick höja utdelningen i Canada. Detta är ett av mina största bolag i portföljen

Lazard: 
Bolaget håller på med kapitalförvalning och rådgivningstjänster. Bolaget har funnits med sedan 1848 och har ett fantastiskt trackrecord. Det enda som saknas är en fläckfri utdelningshistorik. Bolaget handlas till P/E 8,5. Återköper aktier i bra takt. Utdelningen ligger på 5,7%. Utdelningen har legat på samma nivå ett bra tag nu men analytikerna tror att bolaget kommer börja höja utdelningen nästa år. Delar ut ca 50% av vinsten. 

T Rowe Price:  

Kapitalförvaltare som handlas på extremt låga nivåer. Har ett enormt bra trackrecord som höjt utdelningen i 35år. Bolaget har nu en utdelning på hela 4% vilket är historiskt väldigt högt. P/E ligger på 11. Bolaget är skuldfritt och delar ut under 50% av vinsten. Här kan man vänta sig många år av höjda utdelningar.


Det var 3st case som jag finner riktigt intressanta just nu. Alla tre håller på med finans och kapitalförvaltning, det är vanligt att dessa får ta en del stryk när börsen går ner. Dock har dessa en historiskt förmåga att leverera trots detta.

Kom ihåg att det är i dessa tider man bygger sin förmögenhet, när bolag kan köpas billigt. Det enda ni ska oroa er för är hur tusan ni ska få tag i mer kapital att investera. Ni ska inte oroa er för att portföljen går ner, tvärt om

Allt gott / Valient - Utdelningskungen

 


19 kommentarer:

 1. Tack för bra uppslag//Antonia

  SvaraRadera
 2. Vad tänker du om att kursen för Power Corporation of Canada är i sjunkande trend ? Vänta med att köpa som ny ägare, eller spelar ingen roll ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bryr mig inte om sjuknade trender, kan bara konstatera att bolaget ser billigt ut och då köper jag.

   Radera
  2. Vad säger du om senaste rapporten för Power Corporation of Canada. Är väl sämre siffror rakt över. Fortfarande ett ok bolag ? Kursen sjönk efter rapporten så bättre DA så är en positiv sak

   Radera
  3. Nej nu är det plötsligt skärp. Nej Ulf, man får zooma ut lite ibland. Ett kvartal är ingen fara. Dessutom var inte rapporten någon katastrof. Det är en volatil marknad. Jag äger aktien i många många år till

   Radera
 3. Tack för tipsen! Du fick mig att få upp ögonen för Power. Ser ut som en riktigt fin del i en långsiktig portfölj! /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillade tipsen, POW är en riktig maskin

   Radera
 4. Inspirerande!
  Tack

  SvaraRadera
 5. Bra tack gillar Canada har lite på POW
  En bra utdelare till är Enbridge inc
  Da 6,1% delar ut kvargalsvis och höjer årligen.
  JG

  SvaraRadera
 6. Tack för fina tips, uppskattas.
  Mitt aktiebolag/konsultarbete har gått väldigt bra och nu är jag i en position att jag funderar på att investera 500-750K i Avanza/KF via mitt bolag. Förutom lite privat ägande i SBB så har jag ingenting investerat via Avanza tidigare.

  Hur skulle du göra om var i min situation? Min tanke har varit att hitta 10-15 bolag att gå in rätt tungt i nu när börsen är ner så mycket, och samtidigt diversifiera lite. Vilka bolag skulle du kolla på utöver de 3 + SBB? Samt, skulle du gå in med alla pengarna nu när det rasat eller skulle du försöka DCA investeringen över tid och kanske spara en summa så man kan hoppa på ännu bättre möjligheter framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte komma med konkreta tips till dig, utan du får läsa på bloggen för inspiration. Eftersom börsen är ner ganska kraftigt hade jag köpt allt på en gång nu. Kört som du säger ca 10-20 bolag.

   Radera
 7. Har kollat på Lazard en tid men är inte såld på aktiens utveckling 🙂
  Vad tänker du om den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att den ser riktigt riktigt billig ut.

   Radera
 8. Hej! Äger du utländska aktier via ISK eller KF? Vad är för/nackdelarna med att äga på de olika?

  SvaraRadera

Populära inlägg