söndag 10 april 2022

3st nya stabila utdelare i portföljen

 


 

Till eran förvåning har jag fyllt på med ytterligare 3st innehav i portföljen. Får jag aldrig nog? Tydligen inte =). Dagens börsklimat bjuder på fina köplägen och det gör att bolag man tidigare velat äga nu går att köpa värderingsmässigt samt utdelningsmässigt. Eftersom jag ska leva på utdelningar går allt för låga utdelningar bort, även om det är ett kanonbolag. 

Det har som sagt blivit 3st nya innehav och tänkte gå igenom lite kort varför jag köpt dessa här nedan:

 

 

Husqvarna: Nytt innehav som jag fyllt på nu ett tag under 100kr. Utdelningen är   såldes över 3% vilket jag finner intressant. Bra värdering på bolaget och en inriktning jag starkt tror på. Dom två trender jag tänker på är robotisering av gräsklippning, dels för att nästan ingen i USA har robotgräsklippare vilket borde slå igenom förr eller senare. 

Sen det som är mer intressant är deras satsning på stora gräsklippare för företag / föreningar osv. Tänk fotbollsplaner, golfplaner, stora parker, stora gräsytor som företag/kommuner besitter. Mycket intressant område. Även Gardena med bevattning och odling osv är ett intressant område.


Clorox: Giganten inom rengöringsprodukter i USA. Tvätt, städ, renhållning. Ett bolag som höjt utdelningen i över 25år och alltid sett för dyr ut. Speciellt under corona fick dom ett rejält försäljningstryck. Detta har gjort att jämförelsetalen ser tuffa ut, varav aktien rasat. Även en del som tror att folk köpt på sig extremt mycket under corona vilket gjort att försäljningen minskat nu innan folk tömt sina lager hemma.

Bolaget ger en fin utdelning på 3,2%. Dock kom jag in billigare och fick strax över 3,5% i utdelning. 


Kraft Heinz: Det här bolaget har jag legat sömnlös över. Så otroligt misskött när dom gick samman, Heinz det anrika fina företaget gick ihop med Kraft som har betydligt mer problematisk portfölj av varumärken. 3G och Berkshire gick ihop och skapade denna gigant, och 3G förstörde oerhört mycket tyvärr. En mycket stor skuldsättning har förföljt bolaget under många år. Ja som ni hör kanske det inte låter så lockande? Men nu är jag redo att gå in, bolaget har betat ner skulderna rejält och nu kan förhoppningsvis tillväxtresan börja. Man har förvärvat lite små bolag och vissa analytiker tror på att utdelningen till o med kan börja höjas snart.
Jag tycker framförallt Heinz är ett kraftigt och fint varumärke. Under tiden dom fortsätter förbättra företaget får jag en fin utdelning på ca 4%


Hoppas ni tycker detta var ett intressant inlägg och upplägg.Vi hörs snart igen/ Valient - Utdelningskungen
4 kommentarer:

 1. Clorox var nytt för mig, tack för tips, ska kika lite närmare på dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul när man hör om något nytt stabilt bolag. Lycka till =)

   Radera
 2. Tjena! Har också funderat på Kraft Heinz en tid men känner viss tvekan. Historiken förskräcker. Känns som att risken är lite för hög sett till förväntad avkastning. Kursutvecklingen har ju varit bedrövlig. Ett plus är ju dock att Warren Buffet äger aktien. /Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena! ja det är inget klockrent bolag, dock gillar jag utdelningen kontra risken. Borde kunna bli bra nu när skulden är lägre.

   Radera

Populära inlägg