söndag 20 mars 2022

Med dessa bolag får du utdelning VARJE VECKA

 

Ni vet ju alla hur underbart det är att få månadsutdelning och ha ett bra kassaflöde över årets alla månader. Men går det dra det ett steg ännu längre?

Skulle man kunna köpa ett gäng bolag och få in utdelning varje vecka? I det här inlägget visar jag hur man gör och vilka aktier du behöver köpa.

Att få utdelning flera gånger per månad samt alla månader har många fördelar, speciellt om man tänker leva delvis eller helt på sina utdelningar. Det går köpa aktier billigt när tillfälle ges, det går att ta ut pengar ofta från portföljen eftersom man får in nya hela tiden, man slipper courtage för att sälja aktier. Ja fördelarna är väldigt många. 

Jag lägger upp det i 4 veckor enligt schemat nedan:

 • Vecka 1: Dag 1-7
 • Vecka 2: Dag 8-15
 • Vecka 3: Dag 16-24
 • Vecka 4: Dag 25-31 

Vecka 1: Vi börjar med en riktig utdelningsklassiker. Boston Pizza. Utdelningen från bolaget kommer alltid i början på månaden. Runt den 3:e i snitt. Bolaget har en utdelning på ca 6%. Är man ingen fan av Boston Pizza går det istället välja Diversified Royalty Corp, runt 6.7% utdelning och är ett fint företag.

Vecka 2: Nu blir det lite svårare då merparten av månadsutdelarna kör i början på månaden eller runt 15e. Men jag har hittat ett bolag som alltid delar ut vecka 2, RioCan Real Estate Investment bolaget är en av dom största REITs i Kanada. Har en utdelning på cirka 4%. Pengarna brukar droppa in runt 7-8e varje månad

Vecka 3: Här kan man välja på ett helt gäng bolag, många bolag i USA/Kanada delar ut vecka 3. Men här väljer jag SL Green Realty Corp ett fastighetsbolag med inriktning på kontor på Manhattan i New York. Bolaget har en utdelning på 4.5%. Ett fint företag som dessutom har en historia av att höja sin utdelning.

Vecka 4: Här är den svåraste veckan att hitta, nästan alla bolag i Nordamerika väljer istället dela ut i början på månaden. Men det finns ett bolag här i Sverige som kör vecka 4. Det är CIBUS. Fastighetsbolaget med inriktning på mataffärer. Bolaget delar ut ungefär 4%.

Så där har ni det, eran första veckoutdelare. Det tog lite tid att sätta ihop men jag hoppas ni gillar iden och dessa inlägg.

19 kommentarer:

 1. Trevligt, Vad tycker du om Cibus nya giv? /Pidde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare, jag gillar den mycket. Det kommer bli första Pref/D-aktie som delar ut månadsvis. Jag kommer köpa och behålla.

   Radera
 2. Jag får flera utdelningar varje vecka, storleksordningen 40-60 bolag delar ut till mig varje månad. Men jag valde en lite annan strategi med i nuläget 202st enskilda innehav :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe jag har också många innehav, typ 150st. Så får utdelningar väldigt ofta, Men detta visade enkelt hur man med 4st innehav kan få veckoutdelning

   Radera
 3. Tjena Valient. Tack för det fina tipset. Ha de gött.

  SvaraRadera
 4. Tack för ditt superbra tips.
  PS. Skulle vara intressant om du kunde lägga upp tips för resten av veckorna under året.
  Mvh
  Larsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena Larsa! Kul att höra. Dock tror jag du missuppfattat lite. Med dessa 4 aktier jag skriver om får du inte bara utdelning vecka 1-4, utan alla 52 veckor. Det är alltså inte vecka 1-4 som i januari. Utan vecka 1-4 varje månad. Hoppas du förstår =)

   Radera
 5. Trevligt ide helt klart! Dividends is the King!

  SvaraRadera
 6. ViSomGillarUtdelning22 mars 2022 09:29

  Hej Valient,

  Har läst din blogg av och till under det senaste året, men inte kommenterat något fram till idag! Håller själv på med investeringar med inriktning på utdelningar och tyckte givetvis att listan var rolig att ta del av. Min fråga är om du har något ytterligare tips för vecka 3? Det är en period i månaden som jag ibland kan känna att jag skulle vilja 'täppa igen'. Tack för intressant läsning!

  Mvh VSGU.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, vad kul att du uppskattar min blogg.
   Här kommer ett gäng till för vecka 3:
   European Residential REIT
   Slate Grocery Reit
   Exchange Income Corp
   Pembina Pipeline Corp
   Dream Impact Trust

   Radera
  2. ViSomGillarUtdelning22 mars 2022 11:16

   Hej!

   Stort tack för det snabba svaret. Där fanns det absolut intressanta bolag att fördjupa sig i.

   Allt gott,

   Mvh VSGU.

   Radera
 7. Månadsutdelning är fint. Men man får inte glömma att det är totalavkastningen som räknas. Bra inlägg för övrigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare! Så är det. Men desto mer pengar man har så vill man inte ha maximal totalavkastning, ibland handlar det om att få en stabil avkastning och bevara sitt kapital. Med hög totalavkastning kommer högre risk.

   Radera
 8. Hej!
  Intressant att läsa din blogg.
  Man får investera mycket kapital, för att kunna leva på utdelningarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena! Så kul att höra att du uppskattar bloggen.
   Ja det krävs rejält med kapital för att leva på utdelningar

   Radera

Populära inlägg