onsdag 23 februari 2022

SBB börjar med månadsutdelning

 Då var det äntligen officiellt, SBB övergår till månadsutdelning. Fantastiska nyheter för oss som gillar kassaflöde och utdelningar.

Jag har faktiskt varit en av dom aktieägare som personligen hört av mig till IIija och IR-avdelningen angående detta. Dom skulle kika på det och jag tror många andra aktieägare också har föreslagit detta.
Ett bra tecken att företaget lyssnar på sina aktieägare och tar till sig av feedback.

Rapporten som kom nu såg mycket stabil ut och allt går enligt plan. Här kommer lite siffror:


 

 

 

 

 

Det jag fastnar mest för är deras fantastiska snittränta: 1,11%. Det kan dessutom falla ännu mer när bolaget får bättre rating.

Men åter till det fantastiska, utdelningen... Dom höjer utdelningen kraftigt även i år och deras historik har varit riktigt imponerande, kolla här:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets utdelningshöjning blir alltså 32%, riktigt bra. Dessutom lovar ju IIija att höja utdelningen kommande 100 år ;) Ja man kan tycka mycket om det uttalandet, men det är både kaxigt, kul och inspirerande.

Exakt när vi får vår första månadsutdelning framgår inte i rapporten, men det kommer en kvartalsutdelning här i april, så en gissning är att det drar igång rätt snart där efter. Troligen maj/juni.

Fanastiska nyheter som sagt, denna dagen kunde inte börjat bättre.

Ha det fint så hört vi snart igen  / Valient - Utdelningskungen


 

9 kommentarer:

 1. Hej Valient
  Där kom du med en riktigt trevlig nyhet. Ha de gött!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronortillmig. Ja det var en riktigt rolig nyhet.
   Hoppas du får en fortsatt fin dag.

   mvh Valient

   Radera
 2. Inte så välkommet med det massiva ras i aktien idag dock, har förlorat 4 gånger så mycket som utdelningen ger mig... Förstår inte hur den kan falla så, enbart blankare resulterar väl inte i detta om rapporten ändå är bra och utdelning höjs?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är stökigt på börsen i allmänhet och SBB i synnerhet. Försök zooma ut, bolaget kom med en bra rapport och höjde utdelningen. Vi som är långsiktiga behöver inte bry sig om hur den går enskilda dagar.

   Radera
  2. Precis, bäst att vara långsiktigt. Vem bryr sig vad en blankarfirma säger, de vill ju sänka kursen maximalt.

   Jag tycker att man hellre kan kolla på vad de större analytikerna skriver. Kepler Cheuvreux kom med en riktkurs på 74kr idag, känns bra i magen tycker jag.

   Ha tålamod, ta utdelningar, köp mer och sälj av när du är nöjd.

   Radera
  3. Håller med, bara sitta lugnt i båten så löser det sig =)

   Radera
 3. Hej Valient!
  Ja detta är riktigt kul!

  Känns som att det är rätt bra köpläge också. Jag kommer nog fylla på om den fortsätter falla på detta sätt.

  Mvh PB?
  Pappa betalar? - Bloggen om privatekonomi

  PB Surveys - Min egna panelsida, tjäna pengar på undersökningar

  SvaraRadera
 4. Hej killar;... Jag har goda nyheter att dela med mig av här, jag har precis upptäckt en ny lösning för att hitta sann kärlek och sätt att få tillbaka ex kärlekspartner även efter 3 år av skilsmässa eller separation, för bara några dagar sedan min ex kärlekspartner kom tillbaka till mig direkt utan att tigga honom att komma tillbaka och jag ringde eller sms:ade honom inte heller. Jag läste liknande kommentarsinlägg på en blogg om Oduduwas stora krafter och jag hittade hans e-postadress på samma blogg, så jag bestämde mig för att kontakta honom för att hjälpa mig att återställa min ex-kärlek. Han svarade på mitt meddelande och sa att mina problem är lätta för honom att lösa. denna kärleksbesvärjelse besvärjelse böner procedur verkligen fungerar för mig som magi, jag rekommenderar starkt Dr.Oduduwa kärlek spellcaster, du bör prova det idag om du vill ha sann kärlek, vill du få tillbaka ex kärlekspartner, eller om du vill ha en kärlek charm att få tag i min kärlekspartner att älska och lita på dig för alltid.
  Få gratis onlinekonsultation nu via: WhatsApp; https://wa.link/q5f107
  e-post: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
  tacka mig senare; leende.

  SvaraRadera

Populära inlägg