måndag 3 maj 2021

Slår nytt All time high på utdelningar

 Då var det dags att summera april och det har varit en fantastisk månad. Tänkte i detta inlägget dels prata om utdelningarna men också en lista på månadens köp, vilket blir en nyhet här på bloggen.

April är en stark månad för mig, och en viktig sådan. Många svenska bolag väljer att pynta ut nästan allt just under April/Maj vilket gör att summorna ofta blir höga. Även om jag önskar att Sverige övergår till kvartalsutdelning så är åtminstone halvårs bättre än inget. Dock inget av Lundbergs bolag som tycks lockas av det.

Till månaden då: Jag slår nytt REKORD, vilket är oerhört välkommet efter 2020 som varit tufft. Även om det är boostat av en del extrautdelningar så kan jag konstatera att siffrorna jag nu kommer upp i vissa månader med råge täcker alla mina utgifter.
Jag landar på hela 15.600kr ex källskatt. Hela 140% mer än förra året och ca 1300kr mer mot mitt tidigare rekord i april 2019. 

Tänk att det skulle bli siffror i denna klassen till slut, det trodde jag aldrig när jag började. Herregud vilken resa det varit, när jag kollar tillbaka i historiken var en månad med 3000kr utdelningar något att fira.

Detta var ett stort kliv mot att fixa 90.000kr i utdelningar för 2021 och jag ser med spänning fram emot kommande månader och fortsätter att bygga min pengamaskin steg för steg.
Mot FRIHET!

Lägger också till mina köp jag gjort under April:

Köpt: Nextera energy:

Köpt: Fortum

Köpt: Amasten Pref

Köpt: Unilever

Köpt: Sampo

Köpt: Tele 2

Köpt: Pfizer.

Köpt: Xact högutdelande

Köpt: Scandi Standard.

Sålt: Vereit.

Köpt: Realty Income8 kommentarer:

 1. Varför kvartalsutdelningar, är det bättre?

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Grymt med så stora utdelningar. Hoppas jag landar där någon gång i framtiden också.

  Jag har flyttat från Blogger till Wordpress och har därmed en nya webbadress. Ser att du länkar till min gamla. Vore superschysst om du uppdaterade din blogglista med min nya:
  www.pappa-betalar.se

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, det kan jag nog lösa. Dock länkar du ju inte ens till min blogg från din sida?

   Radera
  2. Det stämmer, har som sagt bytt till WP och håller på att byter länkar med andra bloggare. Lägger till dig också nu :)

   Radera
  3. Så, nu är din nya adress fixad:)

   Radera
 3. Säger bara CIBUS, pengar på kontot varenda månadsslut och för återinvesteringar i vad, jo Cibus, skälvklart, ju mer jag stoppar in desto mer kommer ut, jösses halleluja

  SvaraRadera

 4. Jag erbjuder dig online: Företagslån, personliga lån, finansiella lån, bostadslån och allt från 50.000 kr till 500.000 kr upp till 25.000.000 kr. De begärda lånen erhålls inom 48 timmar efter att filerna lämnats in. Mitt erbjudande är allvarligt, du kommer att kunna förverkliga det genom det förfarande som är det juridiska förfarandet för att bevilja lån mellan individer. För mer information, vänligen kontakta mig via min e-post: combaluzierp443@gmail.com

  SvaraRadera

Slutar blogga, anledningar:

Väljer att sluta blogga, förstår det är tråkigt för många läsare, men vill fokusera på annat. Anledningar:  1. Känner ingen motivation att s...