onsdag 26 maj 2021

Fastigheter i framtiden

 


 

Jag är komfortabel med att ha övervikt i fastigheter: Den gamla klyschan vi behöver någonstans att bo och arbeta är så bra. Världen förändras i snabb takt och många bolag och sektorer måste snabbt ställa om. Fastigheter är skyddade mot detta i dom flesta fall:

Bostäder behövs alltid, speciellt hyresrätter. Industifastigheter blomstrar och efterfrågan ökar när ehandel växer. Fastigheter för matbutiker kommer alltid finnas och efterfrågas, alla behöver vi smidigt kunna handla på plats. Sjukhus och samhällsfastigheter är ständigt tryggt. 
 
I princip alla sektorer inom fastigheter är "business as usual" Retail/Office är dom två som står inför viss förändring, dock: Jag är av den uppfattningen att dom flesta måste/vill ha en arbetsplats att gå till. Dom flesta trivs där, och om inte annat vill chefen ha folk på plats

Retail skiftar bara fokus. Tills för några år sedan var det mycket kläder och konsumentvaror. Detta kommer fortsätta falla men istället byts butikerna ut till: Gym, frisörer, spa, entertainment,optiker, barer och ökad närvaro av restaurang.

Och vem vet vart vi är om 20 år, och vad som är inne då. En sak är säker: Vi kommer bo någonstans, vi kommer jobba någonstans, Vi kommer äta ute, och vi kommer vilja gå ut och roa oss på stan. Och för allt detta behövs fastigheter. Lång fastigheter.  

8 kommentarer:

 1. Så sant som det är sagt.

  SvaraRadera
 2. Klimatförändringar, stormar och ökad havsnivå. Fastigheter står där de står. De är inte flyttbara. De är omständliga att sälja. Det gör dem sårbara. Bättre att satsa på något av byggföretagen istället. Vi måste ändå bo någonstans.

  SvaraRadera
 3. Cibus för den som önskar pengar varje månad, mums

  SvaraRadera
 4. Just det mantrat som ledde till att mina första aktieköp skedde inom fastighetssektorn.

  SvaraRadera
 5. Ja det är väl klart att fastigheter behövs. Har alltid behövts, innebär inte att det är en bra affär. Om det är en bra investering på 5-10 år. Det är mer osäkert. Då bör man ha spåkula o veta räntekurvan framåt, då allt hänger på upplåning vs pris på fastighet.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med om din analys till stor del. Det enda undantagen skulle vara fastigheter belägna i avfolkningskommuner.

  SvaraRadera
 7. Har du börjat kolla in optioner än?
  Borde kunna hjälpa dig nå fire bra mycket fortare om du använder dem rätt. Köpa aktier med rabbat etc etc..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte kollat på optioner ännu. Köper bara vanliga aktier i dagsläget.

   Radera

Populära inlägg