tisdag 2 februari 2021

Utdelningar Januari

Dags för nytt år och nya mål. 2021 har startat bra för både utdelningar och portfölj. Jag har gjort en hel del transaktioner i början på året, mestadels sålt av en del finska innehav eftersom källskatten blir 35%

Sålde en stor post i Fortum så låg på min ISK. Helt ohållbart att behålla finska papper på ISK nu.
Av dessa pengar köpte jag: Astra Zeneca, Tele2 och Intrum. Ville ha tillbaka lite yield som Fortum gav, så dessa papper blir det säkert stabila utdelningar ifrån.

Januari börjar bra, jag landar på totalt 5200kr i utdelningar. Det är 12% högre än föregående år. Detta måste stiga mer i kommande månader om jag ska slå mitt tuffa mål på 90.000kr i utdelningar för 2021.
Det är hela 25% mer än 2020. Men då hade jag ett flertal bolag som dragit in samt slopat utdelningar helt.

Noterar också att tidiga rapporter från Israel som vaccinerat ca 40%+ av sin befolkning börjar se en minskning i antal döda samt smittade. Om några veckor får vi det riktiga svaret vad som händer med pandemin i ett land när merparten är vaccinerade, själv tror jag detta är vägen ut och att Israel kommer visa detta inom kort.


Vi hörs! / Valient.


2 kommentarer:

  1. Har inte heller bestämt vad man ska göra med Fortum och Sampo. 35% källskatt är skit, speciellt när det tar 3 år att få tillbaka den.

    Ja, Israel visar hur det går när ett land fokuserar på sitt folk och tar initiativ. Sverige ställer sig snällt i kö med mössan i hand. Jag undrar om detta land har blivit helt handlingsförlamat? Brottsligheten spårar ut, migrationen finns det ingen hejd på och nu senast denna lama och hattiga hantering av en (i sammanhanget ganska snäll) epidemi. Hade man klarat en allvarligare kris, t.ex. inbördeskrig, utbrott av ett riktigt dödligt virus, krig osv? Jag undrar på riktigt. Man har fastnat i sina papper och att inte våga göra någon förnär, att man nu t.ex. stoppar utvisningar av både kriminella och folk som inte fått azyl till Afghanistan för att de som ska utvisas inte vill ta vaccinsprutan.

    SvaraRadera
  2. Så mycket utdelning i januari är imponerande. Företag är inte kända för att sprida pengar till sina ägare den första månaden på året så själv är jag nöjd om det någon gång blir fyrsiffrigt.

    SvaraRadera

Populära inlägg