tisdag 6 oktober 2020

Utdelningar September 2020

 


 

Dags för min andra månadssammanfattning gällande utdelningar här på bloggen. Året har minst sagt varit skakig och utdelningarna har inte direkt glänst. 

Flera bolag har slopat utdelning dels av likvidproblem, men i synnerhet av politiska skäl. I Sverige har det varit väldigt torrt och dom allra flesta bolag valde att inte dela ut pengar. 

Detta har påverkat mig i hög grad och mitt mål för 2020 kommer tyvärr inte gå att slå. Med det sagt så spelar ändå 2020 roll, jag vill ha in så mycket utdelningar som möjligt för att satsa på ett nytt rekord 2021.

Nu när dimman efter corona lagt sig lite har även svenska bolag valt att börja dela ut pengar. I synnerhet kom/kommer dessa September/Oktober. Det snyggar till siffrorna rejält nu mot slutet på året. 

Och jag slår faktiskt nytt REKORD för September månad. Förra året blev resultatet 5460kr. Och nu krossar jag denna siffran och slår till med 7752kr. Riktigt skönt att kunna slå rekord även under en pandemi med allt vad det innebär, det visar att min strategi i någon mening funkar, dvs att bolagen jag investerar i ska kunna klara av kriser och ändå tjäna pengar och dela ut dom.

Nu när svenska bolag börjar dela ut igen så kommer året avslutas fint, även om det inte blir några nya rekord så är det tacksamt att få se lite kassaflöde igen. Nu avslutar vi detta året med bravur och tar sikte på 2021, Lets go! 

Här kommen en bild från Avanza på några av mina bolag som delade ut, Hur gick September för Er?

2 kommentarer:

 1. Tjena,
  Har du på aviseringar för Avanzaappen i mobilen? Det måste ju plinga konstant isf. =)

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
 2. Tjenare Petrusko.
  Jodå, kaaatching låter det ofta här hemma:)

  mvh

  SvaraRadera

Därför äger jag över 100 bolag

  En kommentar på bloggen motiverade mig att skriva detta inlägg. Personen undrade om det inte vore bättre om jag istället ägde en indexfon...