torsdag 1 oktober 2020

Starbucks höjer utdelningen

 

 


Finns det något bättre än när portföljbolagen höjer utdelningen ? Jag tror inte det. Otroligt skönt och viktigt för att en dag kunna leva på utdelningarna. Och när man kommer upp i höjningar som Starbucks gjort genom åren så ökar utdelningarna riktigt fort.

Och då var det dags igen. Starbucks höjer utdelningen för 10:e året i rad och går från 0.41$ till 0.45$ per kvartal. En höjning med hela 9.80%

Riktigt styrkebesked tycker jag, och hade personligen väntat mig betydligt lägre siffror då Starbucks likt många andra i branschen drabbats hårt av corona.  

Dock har dom klarat sig bättre än många andra då dom kunnat skifta till mer pickup & delivery.

Man är även verksam i otroligt många länder vilket såklart påverkar positivt då alla länder är i olika faser i corona. 

Med den nya höjningen blir yielden till dagens kurs 2.1%

Titta inte så mycket på P/E och vinst då det är helt förstört i år pga corona, utan blicka framåt och se detta som en styrka att man klarar göra denna höjningen. Starbucks står stabilt och kommer klara sig ur denna krisen alldeles prima.

Jag gillar Starbucks för att dom klarar av den magiska trion för utdelningsinvesterare.

1. Vinsten återinvesteras i bolaget så fortsatt tillväxt sker.

2. Bolaget klarar att höja utdelningen varje år.

3. Bolaget köper tillbaka aktier och ökar således EPS (earnings per share) varje år. (vilket underlättar utdelningshöjningar) 

Bolaget blir även en "Dividend Contender" Då dom nu höjt utdelningen i 10 år. 

En extra bonus tycker jag är att det var 2010 bolaget först började betala ut pengar, dvs bolaget har aldrig sänkt sin utdelning.

 

 Så här beskriver VD:n utdelningshöjningen

 
1 kommentar:

  1. Imponerande att ingen kan konkurrera med detta bolag... är inte imponerad av deras sortiment, även om de har goda kaffedrycker. Bakverken är väldigt tråkiga, svarta chokladmuffins och lite annat till ett väldigt högt pris. Var är glassen på sommaren t.ex.?

    Är själv kaffeälskare, men har svårt att se varför de är så populära, de har ett för smalt sortiment i mitt tycke. Sen har de inte heller några "lokala" favoriter, t.ex. semlor, som jag tycker är synd. Det har ju till och med 7Eleven.

    Kan även tänka mig att det blir mycket svinn, då deras minsta kopp kaffe är typ tredubbelt så mycket som en "normal" kopp.

    SvaraRadera

Därför äger jag över 100 bolag

  En kommentar på bloggen motiverade mig att skriva detta inlägg. Personen undrade om det inte vore bättre om jag istället ägde en indexfon...