måndag 26 oktober 2020

Jag köper hårt under Avanzas gratis courtage

 

 
 Som en blixt från klar himmel annonserar Avanza att det ska vara gratis courtage i USA idag. Väldigt
välkommet då man frångått detta senaste åren och dragit in på erbjudandena och gratis courtage i diverse länder. Oavsett välkommet och blir en fin bonus. 

Dock har jag inte hunnit få loss alls så mycket kapital som jag önskar, men kommer utbytta detta till max.

Tanken först var att kanske endast köpa ett par nya aktier som jag haft span på. Men eftersom man kan köpa så lite som en aktie blir det istället att jag kommer tanka på i många befintliga innehav också.

Fastighet, Energi ( elproduktion) och försvarsaktier ser fortsatt pressade ut efter corona och här finns det fina köplägen.

Ett par nya innehav jag vill ta in är:

Essex Property Trust som är ett fastighetsbolag som inriktar sig på lägenheter. Dom har fått oförtjänt mycket stryk och detta är ett gyllene tillfälle att plocka in en gigant på denna marknad där risken är minimal då den gamla dängan "folk behöver någonstans att bo" faktiskt inte är så dum trots allt. Över 50k lägenheter på västkusten i USA med en hög uthyrningsgrad gör att jag köper här.

Det andra bolaget är Avista Corp Ett energiföretag som producerar och distribuerar el samt naturgas. Verksamma i delstaten Washington i nordvästra USA. ( Runt Seattle ). Även på denna sidan av USA känns det som folk och stat är mer av en nordeuropeisk kultur. Tryggt stabilt och lägre politisk risk om man jämför med USA i stort. Bolaget sitter på väldigt stora vattenkraft tillgångar och blir  naturligt ett bolag som är "förnyelsebart" även om ambitionen från bolaget inte varit det förr så föll det ut naturligt då det finns mycket vattenkraft i staten. Läste också att risken för att solenergi skulle ta över är minimal just här då det är kallt,blåsigt och molnigt stora delar av året.

I övrigt så tankar jag med nån eller några enstaka aktier i mina befintliga bolag. Dom som jag funderar på är:

Algonquin Power & Utilities Corp

Automatic Data Processing Inc

Boston Properties Inc 

Broadcom Inc 

Cisco Systems Inc

General Dynamics Corp

Huntington Ingalls Industries Inc

International Business Machines Corp

Texas Instruments Inc     

 

Köper ni något under dagen i USA? 

 

12 kommentarer:

 1. Blir 5 st Johnson&Johnson, kul av Avanza att de erbjuder gratis courtage igen, när är black friday kanske blir gratis även då. Tack för en fin blogg och lycka till med dina köp.

  Mvh Jonas

  SvaraRadera
 2. Blir 5 st Johnson&Johnson, kul av Avanza att de erbjuder gratis courtage igen, när är black friday kanske blir gratis även då. Tack för en fin blogg och lycka till med dina köp.

  Mvh Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Jonas! Håller med, hade varit fint med ett bra black friday erbjudande

   Radera
 3. Jag köpte nyligen General Dynamics igen. Har haft ögonen på Huntington Ingalls Industries en längre tid, tvekade när den var runt 140 dollar, nu är den över 150 dollar. Kanske blir ett köp av HII nu ändå...

  Jag har tyvärr alla mina nuvarande nordamerikanska aktier i KF i Nordnet så att fylla på i flera av mina befintliga innehav är inte aktuellt för min del. Jag tycker annars din strategi att sprida små köp på dina befintliga innehav verkar smart nu när courtage inte är ett problem.

  Jag kanske gör småköp i diverse guldbolag såsom Newmont och Kirkland. Dock trendar guld nedåt just nu så besparingen av courtage kan snabbt ätas upp av kursnedgång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. GD och HII är riktigt grymma.
   Speciellt fastnat för HII då dom kan köpa tillbaka sjukt mycket aktier och gör att utdelningen kommer öka fint kommande år.

   Radera
 4. Det som är bra med courtagefritt är att man kan köpa enstaka aktier utan att tänka på att komma upp i 400 USD för att minimera courtaget. Jag har gjort småköp i Realty Income, AT&T som jag har sen tidigare. Köpte även några Manulife som är ett nytt innehav för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snyggt!
   ja det är riktigt trevligt att kunna småköpa i många innehav. Skulle vara fint med gratis courtage hela tiden

   Radera
 5. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
  Get $5,500 USD every day, for six months!

  See how it works

  Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
  Make up you mind before applying, straight deal...

  Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
  via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

  We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
  machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
  stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
  buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
  and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
  you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
  services, we are here for you anytime any day.

  Here is our price lists for the ATM CARDS:

  Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
  Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
  Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
  Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
  Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

  make up your mind before applying, straight deal!!!

  The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
  email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
  Whatsapp:::::+31687835881
  ®

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Jag köpte nyligen en post med just Essex Property Trust, där tanken är lite densamma som drivarna bakom mitt innehav i Akelius D. Bostäder är liksom en grundläggande hörnsten där också som jag förstår det bolaget har en sund balansräkning samt uppvisar mer än 25 år med stigande utdelning, en s.k. utdelningsaristokrat.
  Att 80 % av intäkterna kommer från Kalifornien där resterande är hänförliga till Seattle området känns tryggt. Vi pratar liksom inte 80 % hänförligt till Detroit eller så.

  Dock verkar det finnas regulatoriska risker, lite i stil med det som verkar gälla i Berlin med hyreskontroll (drabbar Akelius med ca 25 % av portföljen i Berlin området).

  Men denna bör nog ändå vara en given hörnpelare i en utdelningsportfölj.

  Mvh. Pelle Paltnacke
  https://utdelningsfrontenintetnytt.blogspot.com/

  SvaraRadera
 7. För min del blev det påfyllningar i Brookfield renewable corp och AT&T :) alltid trevligt med fritt courtage. Blev så besviken när de tog bort det från black friday och hoppas att det kommer tillbaka som ett stående inslag ^^

  SvaraRadera
 8. Jag lyckades få ett lån på 950.000 kr mellan privatpersoner på Michel Combaluzier, villkoren är bra liksom metoden för återbetalning. Det är verkligen allvarligt. Om du också behöver ett lån mellan individer. Här är hans E-mail: combaluzierp443@gmail.com

  SvaraRadera
 9. Hej allihopa. Jag såg kommentarer från människor som redan fick sitt lån från CHRISTY WALTON FINANCE och sedan bestämde jag mig för att ansöka under deras rekommendationer och för bara några timmar sedan bekräftade jag på mitt eget personliga bankkonto ett totalt belopp på $ 30 000 som jag begärde. Det här är verkligen en fantastisk nyhet och jag råder alla som behöver riktigt lån att ansöka via sin e-post (christywalton355@gmail.com) Jag är glad nu när jag har fått det lån jag begärde

  SvaraRadera

Populära inlägg